010 - 30 20 354   
Offerte aanvragen
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Hockeyveld in de tuin

"Als fervent hockeyliefhebbers met kinderen die we het liefst zien opgroeien met een hockeystick in hun handen zijn we actief geworden op de markt van hockeyveldjes thuis. Omdat we met onze eigen hockeyveldjes thuis zoveel “bekijks” hadden en vragen kregen van teamgenoten hebben we de kans gegrepen om deze veldjes beschikbaar te maken voor meer van onze generatie genoten met hockeyende kinderen."

Het idee achter het hockeyveld is het feit dat veel hockey gezinnen de ruimte hebben om iets met hun tuin te doen, met fanatieke jeugdige hockeyers thuis en een hockeyclub die op even fietsen ligt. Voor ouders die vinden dat er meer in het leven is dan een IPad, IPod, Hyves, Facebook en andere "apps" waarmee tegenwoordig de jeugd wordt bezig gehouden en als er niet opgepast wordt ..geabsorbeerd..

Een hockeyveldje in de tuin zorgt voor gezamenlijk plezier, voor kinderen over de vloer, voor gezelligheid en zorgt voor een gezamenlijke sportiviteit, wat zich uiteraard ook niet hoeft te beperken tot hockeyen, maar uiteraard ook voetballen, tafeltennissen etc. kan allemaal aan bod komen op zo’n veldje.

Het systeem

Een hockeyveldje bestaat uit 2 delen. - Een stabiele, vlakke en waterdoorlatende-afvoerende onderlaag en een kunstgras toplaag.    - Een onderlaag die ofwel modulair en verhuisbaar is waardoor uw investering in dit gedeelte nooit verloren gaat  ofwel een vaste 15 cm diepe lavalaag - Europees geproduceerd kunstgras geproduceerd door gecertificeerde FIH leveranciers. De standaard kwaliteiten zijn een waterveld kunstgras of anders een semiwaterveld kunstgras om daarmee het “echie” zoveel mogelijk te benaderen.   

 

Het werk bestaat uit de volgende elementen: Hockeyveld doorsnede

1. Het afschrapen en afvoeren van de natuurgraslaag van ca 20 cm. 

2. Het stabiliseren / walsen van de onderlaag en het aanbrengen van de randopsluiting 

3. Het aanbrengen van een drukverdelend doek 

4. Het aanbrengen van ca 10cm lava of een hockeyturfpanel

5. Het aanbrengen van een kunstgraslaag en het insnijden van de belijning. 

6. (Facultatief) Het aanbrengen van een hekwerk constructie rondom het veldje.


Optie 1: Doe het zelf (8x4m)

De doe-het zelf optie is verstandig om te doen als het relatief klein en eenvoudig veldje moet worden zonder dat er van serieuze kunstgras installatie sprake hoeft te zijn.


Een maatvoering van ca. 3,50 x 7,7. Een veldje op de rol breedte van tapijt, waardoor er geen lijm en naadverbindingen nodig zijn. Waarbij het gras wordt verwijderd- en de onderliggende grond gestabiliseerd en vlak gemaakt moet worden. Waar er vervolgens een geotextiel moet worden aangelegd en de panelen zelf worden neergelegd. Het uitrollen van het gras en het pas snijden is vervolgens vrij simpel.

Eigenschappen

 • Exacte Oppervlakte: 8 x 4 ofwel 32 m2 binnenmaatvoering
 • Toepassing: 1x1 en alle basis technieken
 • Standaard Installatietijd: 1 a 2 dag(en) voor 2 handige mensen thuis
 • Belijning: Geen
 • Ondergrond: De turfpanel: modulair, verhuisbaar en vrij van zware metalen van gerecycled PP, 70 x 70 x 3 cm aldus 55 stuks
 • Kunstgras: FIH goedgekeurd semi waterveld kwaliteit, rolbreedte 4 meter en 8 meter lang.
 • Opties: Hockeydoelen en belijning
 • Overige benodigdheden: 23 stuks opsluitband van 100x300x50mm

Optie 2: Standaard (12x6)

Een superieure techniek ontwikkelen door continu 1 tegen 1 en 2 tegen 2 te kunnen spelen op een veldje dat groot genoeg is om te spelen en toch bescheiden genoeg is om niet overheersend te zijn in een mooie tuin. Met ruim 50 m2 als hockey en multifunctioneel veldje kan er ruim 350 dagen per jaar worden buitengespeeld, getraind en geoefend.

De installatie zal afhankelijk van de locatie slechts 1 tot 2 dagen duren en ook hier wordt gebruik gemaakt van het "hockeypaneel"; een modulaire ondergrond die weer makkelijk oppakbaar is waardoor het geheel een semi permanent karakter heeft. Permanent als men wil, oppakbaar als het nodig mocht zijn. Dat zonder het opbouwen van verschillende steenslag/asfalt lagen die normaal gebruikt worden. Het kunstgras dat gebruikt wordt is een FIH goedgekeurde semi waterveld kwaliteit, waar zowel makkelijk op gehockeyd als eventueel ook gevoetbald kan worden.

Eigenschappen

 • Exacte Oppervlakte: 12x6 ofwel 72 m2 binnenmaatvoering
 • Toepassing: 1x1 / 2x2 en alle basistechnieken
 • Standaard Installatietijd: 2 dagen 
 • Belijning: Geen
 • Ondergrond: De turfpanel: modulair, verhuisbaar en vrij van zware metalen van gerecycled PP, 70 x 70 x 3 cm 
 • Kunstgras: FIH goedgekeurd semi waterveld kwaliteit, rolbreedte 4 meter.
 • Opties: Hockeydoelen en belijning

Optie 3: Pro (16x8m)

Niet alleen technisch vooruitgaan doch de mogelijkheid en de ruimte hebben om de beroemde sleep te oefenen gaat met “de Bovelander”. Een half elftal kan 3x3 spelen in de achtertuin. De ruimte, de grootte laat een spelplezier toe voor kinderen en aanhang waarbij alle technieken uit de kast kunnen worden gehaald.

De installatie zal afhankelijk van de locatie slechts 2 tot 3 dagen duren en ook hier wordt gebruik gemaakt van het "hockeypaneel"; een modulaire ondergrond die weer makkelijk oppakbaar is waardoor het geheel een semi permanent karakter heeft. Permanent als men wil, oppakbaar als het nodig mocht zijn. Dat zonder het opbouwen van verschillende steenslag/asfalt lagen die normaal gebruikt worden.

Het kunstgras dat gebruikt wordt is een FIH goedgekeurde semi waterveld kwaliteit, waar zowel makkelijk op gehockeyd als eventueel ook gevoetbald kan worden. 

Eigenschappen

 • Exacte Oppervlakte: 16x8 ofwel 128 m2 binnenmaatvoering
 • Toepassing: 1x1 / 2x2 / 3x3 en alle basistechnieken
 • Standaard Installatietijd: 2 tot 3 dagen 
 • Belijning: Middellijn
 • Ondergrond: De turfpanel: modulair, verhuisbaar en vrij van zware metalen van gerecycled PP, 70 x 70 x 3 cm 
 • Kunstgras: FIH goedgekeurd semi waterveld kwaliteit, rolbreedte 4 meter.
 • Opties: Hockeydoelen

Maatwerk is altijd mogelijk

Mochten de voorgestelde standaard vormen voor uw tuin niet toereikend zijn dan bestaat er de mogelijkheid om een hockeyveldje op maat samen te stellen. Na een bezoek aan uw adres en in samenspraak met u zullen wij een kundig advies geven over de mogelijkheden die wij kunnen aanbieden voor uw "hockeyveldje op maat". Neem vrijblijvend contact met ons op mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden of het plannen van een afspraak.

Hockeydoelen

De hockeyveldjes kunnen bij oplevering worden voorzien van onze mini-, jeugd-, of senioren hockeydoelen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

 

Vraag direct een offerte aan